CER – Közép-Európai Rally vasárnapi program /rajt ceremónia/

dscf0295.JPGAz átvételeket követően kialakult a végleges résztvevői létszám: 238 versenyző áll rajthoz holnap Hősök terén: 96 motor, 18 quad, 84 autó és 40 kamion indul el a hosszú útra Romániába, a Kárpátokba…

Rajt ceremónia, április 20. vasárnap, Hősök tere:
8:00 motorosok rajtja
(az első 10 motor 2 percenként, majd a többiek fél percenként)

10:05 autósok rajtja
(az első 10 autó 2 percenként, a második 10 autó percenként, majd fél percenként)

11:28 kamionosok rajtja
(minden kamion percenként)

A motoros rajtot Talmácsi Gábor , gyorsasági világbajnokunk fogja indítani 8-kor!

fotók a szombati gépátvételről /szombat/

Vasárnap reggel, a lehető legjobban kényezteti az időjárás a versenyzőket legalább annyira, mint a rajtra “éhes” nézőket. Motorral mentem tanulva a szombati dugóból. Lézengő emberek, zászlóba burkolózott szurkolók, gyerekek és nagy gyerekek töltötték be a Dózsa György utat már reggel 7-kor. Nyugodt versenyzők kényelmesen, nem kapkodva ébresztgették a milliós technikákat, fűzték egymás után a roadbook-okat, beszélgettek és jó utat kívántak egymásnak. Kattogtak a fotómasinák, készültek a számunkra nem mindennapi látványosságról a jobbnál-jobb képek. A rajt pódiumon Talmácsi Gábor indította egy pár kedves szó után a felkészült versenyzőket. Egyre több egyhengeres morgó motor zsivalya töri meg a Hősök terére ellátogatott nézők monoton beszélgetését. Észre sem lehet venni hogy eltelt már másfél óra, csak a növekvő rajtszámok emlékeztetnek a rajtceremóni végére. Takács Józsival, KT-val, és “hosszú”-val futottam össze még, majd egy rövid eszmecsere után eltűntek a forgatagban.

fotók a rajtról

Author: hufi

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..