// // // // //


Rendőrségi konvoj Mátyásföldön

írta hufi | Blog | 2010 szeptember 8 09:34

Reggel fél nyolc, munkába tartva megállok a Pilóta utca piros jelzésnél.Kicsit álmosan még gondolataimba eltemetkezve nézegetem az embereket a gyalogos átkelőnél, ahogy ki álmosan, ki sietve igyekszik a munkahelyére, vagy éppen iskolába. Balra kanyarodásomat irányjelzéssel megerősítve ülök még mindig a lámpa alatt és csendes zenei aláfestést ad a reggeli rádióműsor a szomorkás időhöz. A merőleges haladó Újszász utcán észrevételezem, hogy milyen sok rendőrségi jármű halad el, feltűnően sok egyenruhással  a fedélzetükön. Megkülönböztető jelzés használata hiányában gondoltam valami gyakorlatra vagy kitelepülésre igyekezhetnek, egyébként nem lassan közlekedve.Volt ott minden féle Ford Focus, kis furgon, nagy teherautó, terepjáró, rabszállító, stb.

A gyalogátkelőhöz két 10-12 év körüli kisgyerek érkezett, megnyomják a lámpaoszlopon található átkelést segítő gombot, és tovább beszélgetve várják a szabad jelzést. Az Újszász utca jelzőlámpa pirosra vált, nekem sárga jelzésem van, első fokozatba teszem a vasam és elindulok, illetve indulnék, mert folyamatosan haladnak át a piros jelzés ellenére a rendőrségi járművek. Kettő rendőrségi kis furgon és egy fehér “civil” furgon tele egyenruhással simán, gondolkodás nélkül hajtottak bele/át a tilos jelzés ellenére, szerintem mindenféle felelősségtudat nélkül !

A gyerekek visszaugrottak én meg folyamatos dudálással jelezte a veszélyhelyzetet…..

Uraim, ha már Ti vagytok a rend őrei, többet kellene azzal is foglalkozni, hogy a gyerekeink mit látnak, milyen példát mutattok nekik, legalább a piros jelzésnél álljatok meg, vagy ha nem, akkor használjátok a megkülönböztetett jelzést!

…és mielőtt valaki félreértené nem a Rendőrökkel vagy a Rendőrséggel van bajom, minden tiszteletem az Övék, hanem a KRESZ be nem tartásával, a szabályok minden forgalomba részt vevő járműre egyformán érvényesek !

1 Hozzászólás/Comment »

  1. Comment Szerző: ZseboG. — 2010 szeptember 10 @ 09:25

    Ezt a konvojt én is benyeltem az Örsön, ott is akadályozták a forgalmat, igaz “legálisan”, mert használták a megkülönböztető fény és hangjelzést (máramelyik jármű rendelkezett ilyen berendezésekkel).

RSS Hozzászólások nyomonkövetése. TrackBack URI

Mond el véleményed / Leave a comment

E-Mail címed /

*

freestat.hu 1 látogató van online
0 vendég, 1 bots, 0 felhasználó
Folyamatosan: 98 : 02-08-2018 10:16 UTC +00:00
Látogatók mai maximuma: 1 : 00:44 UTC
Ebben a hónapban: 24 : 07-14-2019 10:15 UTC +00:00
Ebben az évben: 31 : 06-06-2019 07:20 UTC +00:00