web analytics

MAKOT 4.0, Tarján település és azon belül a Német Nemzetiségi Ifjúsági Tábor adott otthont a kalandmotorosok országos találkozójának Condor Rider Adventure Club szervezésében…

Tarján

Negyedik alakalommal gyűjtötte egybe 2109.09.06-09. között a terep és kalandmotorozás iránt érdeklődő motorosokat Gyurgyó – Pap György. Elmaradhatatlan és színvonalas péntek esti bemutatójának célországa Albánia volt. Nem kell neked egyénileg felfedezned, nehézségekkel megküzdened, mikor erre ott van az Explore Albánia weboldal, ahol kész túrákkal készülnek és túravezetéssel foglalkoznak, a legérdekesebb, legeldugottabb helyekre elvezetnek téged, izgalmas kalandokkal fűszerezve az utadat.

A háromnapos MAKOT 4.0 dzsembori teret adott különböző kluboknak, és régi-új klubtagok találkozójának, úgymint Yamaha Tenere Owner’s Club, Africa Twin Klub, DR Big Klub és egy fiatal klub bemutatásának, a KTM Adventure Crowd Hungarynek. A rendezvény tápanyag ellátását tarjáni Kraftwerk Bisztró biztosította rendíthetetlen finom ízekkel bombázva az éhes tulajokat.

Szombati eső nem kímélte az onroad és offroad túra jelentkezőit, de egy jó kis vacsora után kezdődtek levezetésképpen az előadások ahol bemutatkozott Vasas Gergővilágcsavargó”.

A Geri on Tour facebook oldal színes tartalommal feltöltő, életvidám KTM 690 RTW tulajdonosa, aki minden motortulajdonos gyermekkori álmát valósítja meg egy személyben. Arra vállalkozott, hogy mindenét eladva, életmódot vált és oda megy és azzal találkozik, akivel csak akar a világban, ott áll meg ahol jobban érzi magát. Kedve és az időjárás is engedi, akkor egy kicsit több időt tölt el azokban az országokban, városokban, megismerve új embereket, kultúrákat.

Nem unatkozik útja során, hiszen fél év alatt 31 határátlépése több, mint 27000 megtett kilométere és számtalan feledhetetlen kalandja. Sarló Peti bemutatta a már korábban említett KTM tulajdonosok közös “klubját” és tevékenységét, amit közösségi oldalukon tudsz nyomon követni. A KTM Centrum támogatását megnyerve sikerült egy gondolatból, egy álomból valóságot létrehoznia.

TET – Mistral

Mistral azaz Kiss Dénes, a Tenere Club vezetője tartott érdekfeszítő előadást a terepes kalandtúrák szépségéről. Bemutatta a Trans Euro Trail (TET) magyarországi tevékenységét, ahol önkéntes alapon gyűjtik össze a lelkes kis csapattagok az országban motorkerékpáron legálisan földúton bejárható utakat, rögzítve és mások számára nyilvánossá téve a bejárt nyomvonalakat. Ezeket le tudod tölteni ország kiválasztása után a TET hivatalos weboldaláról és ha magadat is tartod annyira tökös gyereknek, akkor vállalkozhatsz a track újboli bejárására, hibák javítására, persze soha NE vállald be egyedül a kalandot!

Moto Guzzi

Csodálatos Moto Guzzikat hozott rögtönzött tesztnapra Primo Moto csapata. Igazi nyálcsorgatással egybekötve bemutatta az érdeklődőknek az új terepes 850-es Guzzit, a V85 Endurot.

Moto Guzzi
Moto Guzzi

Urban Enduro

A sikeres hétvégén jelen volt még az Urban Enduro Nagyendurós Off Road tréning csapata is. Aki érzett magában annyi tüzet és a gépe is alkalmassá tette a megmérettetésre, részt vehetett egy rövidke bemutatkozó tréningen. Elmaradhatatlan kiállítóként, támogatóként a KékHold motorgumi, Olympus mintabolt, Futuman, Continental, Motozin Magazin emelte az esemény színvonalát.

Magyar Mentőmotoros Alapítvány

Magyar Mentőmotoros Alapítvány kollégái gyakorlati oktatással is egybekötött bemutatót tartottak az esetleges nem várt helyzetekben, motoros balesetekben előforduló egészségügyi problémák gyors felismerésére.

Bemutatták az újraélesztés folyamatát, a nyílt törés, a vérzéscsillapítás, az allergia és más egyéb előforduló trauma időszakos ellátását. Minden olyan eshetőséget, amivel segíteni tudjuk mi motorosok a beteg esélyét a mentősök szakszerű ellátásáig, kiérkezéséig.

Az esti óriási tábortűz BS&BS és a gitárzene sem maradhatott ki. Tumbi El Mariachi jóvoltából egy nagyon érdekes hangulatot varázsolva a csepergő esőben.

Vattas videója KTM táborból:


Találkozunk a MAKOT 5.0-án…

klub oldalak: ITT

FOTÓK: