web analytics

dscf0073.JPG

“Ernő” barátom szombaton jelezte, hogy mennek egy rövid kanyart, vasárnap ha gondolom találkozzunk a Mári Valéria hídnál 9,30-kor.

Terv szerint gurulunk egy 300 km-t talán, megállunk pihenni, szendvicsezni és kávézni majd valahol arra alkalmas úton. Mivel többen nagyjából egyirányból Pestről és környékéről indultunk így már korábban kialakult egy kis csapat. Az időjárás tökéletes volt, nem volt sem eső, sem szél, sem tűző napsütés. 4 motorral indultunk neki egy napos kalandunknak, Pec, Lipike, JoeBlack, Ildi, Ernő és Vérmanó és persze szerény személyem.

Esztergom egyik kútjánál megitattuk lovainkat, elfogyasztottuk reggeli kávénkat, és feltankoltam az 50 literes ládámat műzliszelettel,de hogy a lányok ezen kívül még mire is vágytak korán reggel….hááát ? 😀

dscf0003_a1.jpg

Az útvonalnak Feri egy már korábban a Varadero Klubb által bejárt utat választott. Sturovo után még a határ mellet gurultunk, majd egy benzinkútnál elváltunk JoeBlack-éktől.

Tovább indulva a 66-oson, erdei utakon folytattuk esőkerülő túránkat követve a GPS által előre feltöltött útvonalat egészen Zvolen elötti településig ahol megállásra kényszerített bennünket a Garminon megjelenő mértanilag függőleges rózsaszínű vonal. Hmmm, eddig tudtuk követni az eltervezett útvonalat,innen valami érthetetlen okból csodakészülék felmondta a szolgálatot, majd térképeztünk kicsit, és elindultunk felfedezni egy kanyargós sokszámjegyű utat. Valahol Kremnicke Bane felett találtuk meg a mai piknikezős helyét egy templom külső kertjében, ahol a gyönyörűen nyírt pázsiton fehér csirkék csipegettek. Ernővel én még tovább mentem a templom melletti füves, földes erdei úton, amit nem bántunk meg hiszen egy gyönyörű erdővel övezett tisztásra vitt ki, egy “kis” menedékházhoz. /48 45.132 E18 54.593/
dscf0050_a1.jpg
A jól megérdemelt ebédünk és kis pihenés után, már komolyabb figyelmeztetést kaptunk odafentről, hogy nem messze tőlünk igen csak esik, dörög és villámlik. Nem sietve nekiindultunk még egy kicsit észak felé, a vasutat követve még nosztalgia gőzmozdonyokat is láthattunk működés közben, majd Martin városát érintve elindultunk hazafelé. Szerencsére esőt végül sehol sem kaptunk, bár a néhol nagyon vizes aszfalton éreztük, hogy nem sokkal előttünk szórta meg a településeket a tavaszi nagyeső.

Kúltúrprogram ugyan elmaradt, de így is 614 km-re dagadt a kis 300 km-es kerülőnk.

szlovakia.jpg

Fotók