web analytics
Tóth Tamás "kóbor"Tóth Tamás "kóbor"

Skalp írását utólagos engedelmével közzéteszem teljes terjedelmében:

Sziasztok! Skalp vagyok.

Tóth Tamás (Kóbor) barátnője, Kosztolányi Edit kért fel ennek a túrának a megszervezésére. A túra kiírása jelenleg a következő:

Indulás augusztus 24-én pénteken 10 órakor Kondorosról a csárda elől. A Tamás számára végzetes útszakasz érintésével, Gyulán (Varsand) hagyjuk el az országot. Vasárnap kedvtől függően indulunk haza. Ha nagy igény van rá maradhatunk még kint hétfőn is.

kóbor emlékhely
kóbor emlékhely

Érvényes biztosítós zöld kártyája mindenkinek legyen!!!

Pénzt a határon váltunk forintról, de hozhattok eurot tartaléknak.

A szállás a Pádis után IC Ponor “település” mellett egy “kempingben”. A jelentkezők számára és a főszezonra való tekintettel tuti, hogy csak a puhányoknak lesz szoba, minden rendes enduros hozzon sátrat. Vizes blokk melegvízzel és kaja hideg sörrel reményeink szerint lesz, de minimális tartalékot mindenki hozzon magával. Mekdonác, teszkó, lidi nincs a környéken. Van viszont a szomszéd “faluban” (Doda Pili) egy pici bolt meg egy kocsma. A szálláson 2 személyes sátorhely 3Euro, motorért nem kell fizetni, vacsora 3-5 Euro.

A program a következő: Motorral megyünk a hegyen normális “barangolós” tempóban, csak erdei utakon, nem árkon bokron, senkit meg nem botránkoztatva. Aki ezt nem bírja ki, az ne velem jöjjön! (Bocs, de ezt muszáj volt kijelentenem, akit érdekel, annak egy esti sör mellett elmagyarázom) Aki viszont ezt bevállalja, az nem bánja meg, garantálom. Találtok kedvcsináló képeket a Fotógaléria – Túra – Pádisi karsztvidék….alatt.

A motor legalább VStrom legyen, más arrafelé nem jön el. Márkaszervíz nincs, működjön a ketyere. Hozzatok spirál lakatot a sisakot és a ruhát a motorra zárni.

Merre megyünk ? A hegyen murvás utakon, ameddig lehet. Ott lerakjuk a motort az erdő közepén, onnan GYALOG, BAKANCSBAN megyünk tovább. A túrákat krosszcsizmában nem érdemes bevállalni! Megmásszuk a kiszemelt helyeket, majd pihenésképpen motorra ülünk, hogy felkeressük a következő másznivalót. Nem kell betojni, nem vagyok egy Surján, és a fiam 10 éves korában a legtöbb helyen járt már.
Mivel sokan megyünk, nagy lesz a por. Ajánlom, hogy aki nem krossz-szemüveggel jön, hozzon magával arcra simuló biciklis szemüveget, az ilyenkor jól jön.
A teljes romániai útvonal hossza nem lesz több 4-500km-nél.

A lehetséges célpontok: Csodavár és Szamos bazár biztosan lesz, fakultatív Eszkimó jégbarlang, Rekiceli vízesés, Boga-Nagy Phaeton vízesés, Scarisoarai jégbarlang. De ez majd még finomul, kedvtől, nyafogástól, maradástól függően..

GPS koordinátákat nem adok meg 😛 , Térképpel megyünk, az meg a fejemben megvan. Aki térképet akar hozni, ajánlom az “erdélyi Szigethegység” nevű Dimap térképet. Jól használható, ami fekete az még endurós, ami szaggatott, az már bevállalós.

Aki most nem tud jönni, azzal ősszel-tavasszal-télen szívesen megismétlem…

További kérdések itt:
Mobil: skalp – harminc/kilenc-kilenc-kilenc-nyolcezernégyszáz

Akik eddig jelentkeztek:

1 fő Kosztolányi Edit
2 fő skalp
1 fő Csík Gabi
1 fő Polya Balázs
1 fő Siki
1 fő Koriori
2 fő Z.gábor+adrienn
1 fő Molnár Gábor
1 fő BollókLacibá/Ventura52/
2 fő Surján Laci
2 fő Csiribacsi
1 fő Sárvi Pisti
2 fő Hunyadi Attila + Bajmóczy Géza
2 fő Szepy
1 fő Karsai Endre emu
1 fő Siklósi R.
1 fő Huszl Balázs, Logen
1 fő ocs@szocimotoros.hu
1 fő Hosszú
2 fő Csók Laci Ormos Feri
1 fő Kiss László
2 fő Brasil+Orsi
1 fő Wohl Peti

eddig összesen 31 fő

TAKI ÖSSZEFOGLALÓJA A TÚRÁRÓL