web analytics
LS2 MX436 PIONEER Fekete-szürke-UVLS2 MX436 PIONEER Fekete-szürke-UV

LS2 MX436 PIONEER enduro bukósisakot pinlock előkészítéssel, háromféle színben kapható.

Korábbi MT Optimus bukósisak:

Nagyon régóta, kb. 3 éve folyamatosan minden nap használtam már a felnyitható sisakomat, amikor úgy éreztem hogy ideje lenne lecserélni egy másikra. MT Optimus SV Element bukóban a szivacs annyira kipuhult, és elkoszolódott, hogy nem tudtam rendesen kitisztítani, illetve a tisztítások hatására már nem volt tartása, hamar “szaga” lett. Rövid időn belül úgy éreztem, hogy kb. egy számmal nagyobb méretű sisak van a fejemen.

Ár/érték arányban jó választás volt, 2016 évben 37.500 Ft-os vételárával. Elég sokat járok a városban is motorral és legtöbbször nyitva is hagytam a felnyitható állvédőjét, mint ahogy a képen is. Nem vagányságból, hanem egészen egyszerűen jobban lehetett látni a sorok között a holt tereket, gyorsabban reagáltam a váratlan helyzetekre, nem csillant a plexin a lámpák fénye, vagy a nap sugara, ezért csak a hidegebb időben éreztem fontosságát a zárva tartott állvédőnek. Sok bogár berepült ez idő alatt, az eső is áztatta az arcom rendesen, de igazság szerint már megszoktam és nem hogy idegesített volna, inkább még élveztem is a szabadság “menetszelét”.

MT Optimus SV Element
MT Optimus SV Element

LS2 MX436 enduro bukósisak

Kellett egy olyan sisak, ami legalább olyan jól szellőzik mint a korábbi, de már nem felnyitható, hanem inkább enduro sisakok felé kacsingattam. Végül a választásom több ok miatt is egy szintén hasonló árú, KPA héjszerkezetű LS2 MX436 PIONEER Fekete-szürke-UV S bukóra esett.

 LS2 MX436 PIONEER fekete-szürke-UV
LS2 MX436 PIONEER Fekete-szürke-UV
 LS2 MX436 PIONEER

Legjobb áron a motoralkatresz.eu webáruház üzletében találtam gödön, így pont kapóra jött az a pénteki teszt és szabadnap, amit a 3 Királyok enduros évadzáró és motoros baráti találkozó miatt vettem ki.

motoralkatresz.eu
motoralkatresz.eu

Előzetes telefonos érdeklődésem alkalmával már el volt döntve a vásárlás ténye, de mégi fel kellett próbáljam a megfelelő méretet. Nagyon kedves eladókkal találkoztam, akik csendben jegyzem meg V-Strom 1000 gépet hajtanak abban csekély szabadidejükben, amit az üzlet mellett megengedhetnek maguknak. Természetesen mind színben, mind méretben is elég nagy volt a választék és ha már ott voltam, akkor a gyári pinlock előkészítéshez megvettem a 100% Max Vision 70 pinlock betétet.

100% Max Vision 70 pinlock
100% Max Vision 70 pinlock

A leírás szerinti tulajdonságok:

Az LS2 PIONEER sisakja egy ideális kombinációt kínál, a könnyű MX sisak jól felszerelt változata. Formailag megegyezik egy motocross sisakkal, de nagyméretű karcálló és UV szűrős plexijével és beépített napszemüvegével más célokra teszi alkalmassá. Enduro, supermoto, quad, ATV vagy sportos robogó, itt a válasz: PIONEER.

A KPA extra könnyű héj, három méretben készül. Nagy méretű napszemüvegének mechanikáját acélsodrony működteti, így a meghibásodás esélye csekély.

Extra biztonság:

Oldható arcpárnákkal szerelt modell, amelynek egy esetleges bukást követően van szerepe. Az oldható részek eltávolíthatók a sisakból, míg az a motoros fején van, ezáltal extra hely szabadul fel a sisakban és az könnyedén levehető a sérült fejéről a sisak, csökkenthető a nyaki sérülések további kockázata. Méretek:XXS-3XL

További tulajdonságok:

  • ECE 22.05 szabvány
  • Tömeg: 1350g +-50g.
  • Pinlock MAX Vision előkészítés
  • Kivehető és mosható antiallergén belső bélés

LS2 MX 436 Pioneer összegzés:

  • Első tapasztalataim pozitív oldal:
    • jó ár/érték arány
    • kényelmes arcpárna
    • jó szellőzés
    • nagy látótér
    • belső UV szűrős napszemüveg
    • pinlock előkészítés
  • Első tapasztalataim negatív oldal:
    • napszemüveg alja kicsit bezavar a látótérben ha lefele nézem a GPS-t
    • pinlock felső része kicsit felakad a vízzáró gumiban
    • nincs fülesnek előkészítés
LS2 MX 436 színek
LS2 MX 436 színek

Összességében ajánlani tudom, akik könnyű MX sisakot szeretnének, túrára, robogóra, vegyes használatra.
Sisak 2019 októberi ára 42.990 Ft, pinlock betét 9.900 Ft.

Bluetooth kommunikáció update:

Alapból nincs kialakítva a sisakban a kommunikáció helye, de bele lehet építeni kis kézügyességgel és némi műszaki érzézzel. A sisak megvétele óta napi rendszerességgel sikeresen használom az Interphone Tour rendszerét, kb 1órás műveletet vesz igénybe a beépítés. Városban és túrák alatt tökéletes a minőség, autópályás, nagy sebbesség melletti használat során viszont a szélzaj elnyomja a beszédhangot sajnos.