web analytics

Szentendre túristákkal teli, forgalmas helyétől, a főtértől nem messze található a Korona Étterem, ami másról is nevezetes. Az emeleten található az egyedülálló Mikró Csodák Múzeuma, Mikola Syadristy kiállítása.

Mikró Csodák Múzeuma

Az étterem bejáratát egy sikátorba “rejtették”, és nem is gondolnánk, hogy az emeletén elhelyezkedő Mikro Csodák Múzeuma mekkora hatással lesz ránk. Persze itt most nem az 500Ft-os belépő díjára gondolok, hanem a pici plexi búrák és nagyítók alatt elhelyezett, kézzel készített alkotásokra.

Mikola Szjadrisztij ( Mikola Syadristy)

Kijevben élő művész, aki negyven éve, különböző anyagokból, főleg aranyból alkotja a világ legapróbb műremekeit. Kiállításán megcsodálhatják 15 alkotását, így azt az aranylakatot is, amely összerakott és darabjaira szétbontott állapotában egy emberi hajszál keresztmetszetének felületén van elhelyezve. Egy gramm aranyból a főváros és Szentendre minden lakóját megajándékozhatná egy-egy ilyen méretű lakattal. A világ öt kontinensén rendezett kiállításain és az Expokon fantasztikus élményt nyújtott a látogatóknak. Kiállításainak emlékkönyvében a gyakori beírás:

“Voltam, láttam, de nem hiszem!”

Cím: Szentendre, Fő tér 18/19.

Telefon: +36 26 313 651, +36 30 951 6121

Mikró Csodák Múzeuma


Nagyobb térképre váltás