web analytics

“egy klub, egy kezdeményezés” is lehetett volna ennek a cikknek a címe, amennyiben saját tollamból fakadt volna. Erre a cikkre a Kisalföld internetes portálján találtam rá, Szeghalmi Balázs írása…

Dunasziget-Győr – A minden indok nélkül megvert, kómába került dunaszigeti középiskolás állapota szerencsére ha lassan is, de javul. Az MI800R  Motorosok klubja 300 ezer forintot és három autónyi adományt gyűjtött össze a családjának. Riport a megható karácsonyfa állításról Krisztián szobájában. Videóval.

Mint azt megírtuk: nem elég, hogy Krisztián hetekig kómában feküdt a Petz-kórházban, de édesanyjának tartalékai vészesen fogytak. Így komoly veszélybe került, hogy Ásványi Gyuláné nap mint nap be tudjon járni a kórházba ápolni a fiát.

Már régóta gyűjtötték a pénzt
Szerencsére segélykérő felhívásunkat olvasta az MI800R Motorosok klubjának mosonmagyaróvári tagja is, így Péter felvetette társainak: segíteniük kellene a megvert fiúnak és családjának.


A jószívű motorosok elsőként Krisztiánon és családján segítettek, de terveik szerint ezzel hagyományt is teremtettek. Fotó: Cseh Róbert.

“Jimi barátunk ötlete volt még 2008 elején, hogy kezdjünk el pénzt gyűjteni, s az összeszedett összeget év végén, karácsony közeledtével adjuk oda a leginkább rászoruló családnak. Amikor elmeséltem a többieknek Krisztián megmagyarázhatatlan tragédiáját, ők is rögtön bólintottak: igen, a Dunaszigeti családnak kell most leginkább a segítség” – mondta a mosonmagyaróvári motoros.

Remélhetőleg mielőbb megláthatja a szépen feldíszített fát Krisztián. Fotó: Cseh Róbert.

Régi vágya volt egy komoly számítógép

A motorosok finoman fogalmazva sem érkeztek üres kézzel a gondosan rendben tartott Dunaszigeti ház portájára: több dobozban hoztak gyümölcsöt, üdítőt, különböző tisztítószereket, valamint a PC Aréna Kft. jóvoltából egy komoly számítógépet.

Utóbbinak Krisztián biztosan nagyon örül majd, hisz imád rajzolni, s régóta vágyott egy olyan gépre, melyen jól futnak a különböző grafikai programok.

A motoros társaság tagjai egy gyönyörű fenyőfát is állítottak Krisztián szobájának közepére, majd végül a fa alá tették a pénzzel teli borítékot.

Higgyék el: a saját szemünkkel láttuk, hogy jó helyre került ez az összeg.
Krisztián 50 kilósra fogyott


Ásványi Gyuláné Vali már nagyon várja haza Krisztiánt. Fotó: Cseh Róbert.

Már csak azért is, mert Ásványi Gyuláné beszámolt a fia állapotáról: lassan, nagyon lassan épül fel. Ha minden jól alakul, akkor napokon belül elengedik a győriből a mosonmagyaróvári kórházba, s még az sem elképzelhetetlen, hogy a karácsonyt szerettei körében töltse.

A látása azonban továbbra is homályos, a jobb kezét alig tudja mozgatni, s lehetséges, hogy maradandó sérülései miatt meg kell majd tanulnia írni balkézzel.

Ez egyébként már csak azért is rendkívül szomorú volna, mert Krisztián nagyon szépen rajzol – édesanyja pár munkáját meg is mutatta a motorosoknak –, s olyan jövőt képzel el magának, ahol kamatoztatni tudja ezt a tehetségét.

A 17 éves fiú oly annyira lefogyott az utóbbi hetekben, hogy 180 cm-es magasságához jelenleg alig párosul 50 kiló.

Önkívületi állapotban vertek

Az édesanya könnyek között felelevenítette azt a szörnyű estét is, amikor majdnem halálra verték nevelőintézeti suhancok – szívünk szerint itt inkább az állatok jelzőt használnánk – a fiát.

“Krisztián a barátnőjének segített matekozni Mosonmagyaróváron, valamilyen fontos dolgozatra készültek. Azt ígérte: az utolsó busszal jön haza, de amikor meg kellett volna érkezni, egy rendőrautó állt meg házunk előtt. A rendőrök amennyire lehet tapintatosan közölték: a fiam az intenzív osztályon fekszik Győrben. A verésről annyit tudni, hogy az elkövetők több liter bort fogyasztottak előtte, s önkívületi állapotban estek a gyerekemnek”.

Köszönet minden segítségért

Krisztián édesanyja végül megköszönte a rengeteg jókívánságot, szeretetet, kisebb-nagyobb ajándékot, segítséget, amit az utóbbi napokban kapott.

forrás: kisalfold.hu