web analytics
Vízparty Twinparty 5.0Vízparty Twinparty 5.0

5 éves az africatwin.hu

Vasárnap végre beköszöntött a jó idő és meglátogattam a www.africatwin.hu, Honda Africa Twin tulajdonosokat egybegyűjtő baráti társaságot, akik Fonyódligeten rendezték meg 5. Vízparti Twinparty elnevezésű nemzetközivé nőtt találkozójukat.

Az ismert “keménymag”  mellett sok új arc is volt szerencsére, évről-évre frissen tartva a vegyes motoros érdeklődésű baráti társaság szellemiségét. Igazi fanatistákkal, igazi motor őrültekkel találkozhattam, akik még Hollandiából is meglátogatták az eseményt szép számmal. A vasárnapra  tervezett Balaton-körüli gurulásból kihagyták végül a földutas részeket, így főként aszfalt túra maradt, köszönhetően az elmúlt napok hosszan tartó esőzéseinek és dagonyás felázott földútjainak.

Az indulás viszonylag álmosan zajlott, hiszen a hallottak alapján egy nagyon jó buli volt a Fonyódligeti Gyermektáborban. 😀

Szokásos láncellenőrzés, reggeli és némi kávé után belevágtunk KT vezetésével a közel 100 km-es rövidke szakaszba.
A társaság ismét dicséretesen fegyelmezett motorozással csak a környékbeli gyerekek körében keltett  feltűnést a halkan morajló motorok hangjaival.
A biztonságos és balesetmentes átvonulásokat Brasil, Hosszú és EMU felügyelte és terelgette árgus szemekkel a kis csoportot. Nagyon sok látnivaló közül főként az alábbiak voltak érdekesek a külföldi és az egyébként csoportban nem, vagy ritkán motorozó magyar motorosok számára.

Balatonszentgyörgy – Csillagvár

A Balatonszengyörgy – Csillagvárhoz érkezve az egyik Tulajdonos is megjelent a bejáratnál és KT párjának köszönhetően kedvezményes jeggyel mehettünk be megnézni a pazar és egyedülálló Panoptikumot, a helytörténeti kiállítást és az állatsimogató lakóit. Az előző este tartott motoros esküvű hangulatának részletei még megtalálhatóak voltak az udvaron, nyomokban sátrak, szalagok mellett egy oldalkocsis bordó BMW R 60/6 is fellelhető volt.

Rövid séta az udvaron található régi eszközök, szerszámok között, az állatsimogató és a Panoptikum után a fáradtságunkat egy nagyon finom helyben sütött  lángossal hideg üdítővel csillapítottuk. A helyhez illően mindig hangulatos korhű magyar zene szólt, fokozva ezzel az odaérkező “modern”  emberek hangulatát. Kanyargós utunkat ezután Tihany felé vettük, természetesen nem a legrövidebb utat megcélozva.

Tihany – Apátság

A látványért, és szép időben a főzött fagyiért mindenképpen meg kell állni ezen a helyen.

Tihanyból egyszerűen komppal mentünk át Zamárdiba, ahonnan utolsó állomásként a Bálványosi kitérőnél megnéztük a panorámát.

Köszönöm a túrát a szervezőknek, és a biztosítást felvállaló embereknek a biztonságos haladást, jól éreztem magam ismét Veletek.
a Vasárnapi útvonal 175 km volt.