web analytics
advday_rgb_70×70.png
Adventure Day 2008
turamotorosok.hu által rendezett „Adventure Day” motoros tájékozódási, országjáró túravetélkedőjének kiírása. 
A túra adatai:

Időpont: 2008.06.07 szombat
Táv: kb. 300 km, változatos minőségű, szilárd burkolattal ellátott közút.
Indulás helyszíne: A túrát megelőző héten kerül kihirdetésre.
Jelentkezési határidő: 2008.05.30.
Csapat: 2 fős csapat, utas szállítása megengedett.
Nevezési díj: 4000 Ft/fő, mely tartalmazza a szervezés díját, a túra során szendvicset és ásványvizet, valamint a vacsora és a nyeremények díját. Az utas is részesülhet ellátásban (díjazásban nem), ezt külön jelezni kell a jelentkezési lapon. Az utas részvételi díja 2500 Ft. Minden résztvevő és a nevezési lapon jelzett utas, aki teljesíti a távot, emléktárgyat kap.
Információk: info@adventureday.hu; Telefonon: Damak Ferenc (Ernesto) +36204608518; Hári Krisztián (Hadzsy) +36305551178; Wicha János (Wilipi) +36202432053

A túravetélkedő menete:

Titkos megye(ék) alacsonyabb és magasabb rendű, szilárd útburkolattal ellátott útjain, a speciális itiner alapján kell a megadott útvonalat megfelelő idő és távolság megtételével teljesíteni. A résztvevők értékelésében fontos szempontot jelent a megtett útvonal hossza mellett a bejárás sebessége is (ami sem túl gyors, sem túl lassú nem lehet). Mindemellett az ellenőrzési pontokon különböző feladatok várják a résztvevőket, ahol az egyszerű kérdéseket, ügyességi feladatokat is meg kell oldaniuk.  

Szabályok:

A túravetélkedő olyan túra, melynek célja nem a gyorsaság, hanem a minél pontosabb útvonaltervezés, az útvonal pontos megfigyelése és a szabályok betartása mellett az ügyességi feladatok helyes megoldása. Ezen kívül, hogy megismertesse hazánk különböző tájait a résztvevőkkel, maradandó élményt nyújtson, valamint a biztonságos közlekedésre neveljen.
A résztvevők értékelése pontozásos rendszerben történik, ahol a pontok összetétele a referenciatáv és a csapat által megtett kilométerek viszonyításával, az ügyességi feladatok megoldásával a titkos ellenőrző pontok megtalálásával kapott pontok, valamint a megtett út időtartama és az elvárt időkeret alapján alakul ki. Díjazásban a legjobb három csapat mindkét tagja részesül.

A részvétel feltételei:

A túrán mindenki részt vehet, aki kitölti a jelentkezési lapot, megfizeti a nevezési díjat és elfogadja a túrakiírás feltételeit, valamint aláírja a felelősség vállalási nyilatkozatot.  Az aktív résztvevőnek rendelkeznie kell az adott kategóriára érvényes jogosítvánnyal, a járműnek érvényes forgalmi engedéllyel, kötelező felelősségbiztosítással, valamint a KRESZ-ben meghatározott felszerelésekkel. Utas szállítása a KRESZ-ben meghatározott feltételekkel, saját felelősségre történhet. Bukósisak viselése kötelező. Alkohol, kábítószer vagy más tudatmódosító eszköz használata, valamint a KRESZ szabályok megsértése (pl. sebesség túllépés) automatikusan kizárást von maga után. (A kalandtúrán GPS navigáció használható.) 

Szállás:

A túra kiindulási és érkezési pontja egy frekventált és jól felszerelt kemping és strand komplexum, amely a pihenési lehetőségek széles skáláját kínálja – akár a hozzátartozók részére is – a túra alatt.

A túrán mindenki saját felelősségére indul. A rendezőség semmiféle anyagi, ill. erkölcsi felelősséget nem vállal a keletkezett károk, ill. személyi sérülések esetén. Meghibásodás esetén a javításról illetve hazaszállításról a résztvevőknek kell gondoskodnia.

Abban az esetben, ha bármilyen okból a résztvevők a túra feladására kényszerülnek, a résztvevők kötelesek telefonon jelezni azt a szervezők felé, a rajtnál megadott telefonszámra. Így az ellenőrzőpontokon tartózkodó szervezők is értesülnek erről és nem várják hiába azokat, akik kiszálltak.

Hasznos tanácsok:

·   Legyen nálad térkép!

·   Pihend ki magad a túra előtt!

·   Hozz bátran GPS-t, arra jó lesz, hogy log-old az útvonalat.

·   Fontos, hogy jól figyeld meg a bejárt útvonalat. Ez két dolog miatt fontos: egyrészt hogy élvezd az utat, másrészt a látottakra kérdések vonatkozhatnak a tesztlapokon.

·   Az útvonalat úgy terveztük, hogy bármilyen motorral teljesíthető legyen, de az utak természetesen a Magyarországon megszokott minőségűek. FIGYELEM, a minőség nagyon gyorsan változik egyes szakaszokon!

·   Az útvonal nem hosszú, de sokáig tart! Erre készülj fel!

·   Legyen nálad esőruha, esőben sem marad el a túra!

·   Az itinerben mindig több utasítást olvass előre, sokat segíthet.

Jó szórakozást kíván a Szervező Csapat