2008.10.23-26 II. Oldtimer Show


Magyarországon először 2007-ben mutatkozott be egy új típusú veteránjármű kiállítás, Oldtimer Show elnevezéssel. A rendezvénynek a budaörsi AutóExpo M1 nevű autópláza adott otthont. A kiállított autók és motorok mind nagyon értékes és különleges darabok voltak, darabszámuk kis híján elérte a 200-at.

Nem egy 100 évnél is idősebb veteránautót és veterán motort láthatott a közönség tavaly, köztük az 1897-ben gyártott Panhard Levassort is, amely egyenesen Londonból érkezett Budapestre, ahol az Oldtimer Show előtt egy héttel nyerte meg a világ legnagyobb veteránautó versenyének fődíját.

Az Oldtimer Show gyakorlatilag a veterán autók és a veterán motorok világából a luxus kategóriát mutatja be, a más veterános rendezvényeken törzsvendégnek számító tömegmodellek mellőzésével.

Lehet ezt felülmúlni? 2008-ban a tavalyinál sokkal frekventáltabb helyen lesz a kiállítás megrendezve, Budapesten a SYMA rendezvényközpontban, annak is a legnagyobb, 8.000 négyzetméteres csarnokában. A kiállított járművek száma idén 250 fölé fog emelkedni. Az autók és a motorok aránya: 150db autó, 100db motorkerékpár és egyéb járművek. Rengeteg újdonság és sok-sok kuriózum várja az érdeklődőket, pl.: Bugattik, Panhard Levassorok, Maybach Zeppelin, Hispano Suiza, UNIC, Magnat Debon, Mercedes 500K, Mercedes 300SL, stb. Igazi unikuma lesz a kiállításnak a Festetics Kastély Hintómúzeumának legszebb darabjai. Az Oldtimer Show az idén egészen a 17. századig viszi vissza az időben a látogatókat. A méregdrága csodajárgányokon kívül a nosztalgikus hangulatról a korhű jelmezekbe öltözött hostessek és korabeli zenei aláfestés fog gondoskodni. Újdonság lesz a Magyar motoros szekció is a kiállításon, természetesen tele csupa ritkasággal és kiállításon soha még be nem mutatott prototípusokkal. Lesznek 100 évnél is idősebb motorok és sok-sok fakerekű autó. Lesznek luxuslimuzinok, sportautók, versenymotorok, stabil motorok, hazai és külföldi gyűjteményekből egyaránt. A kiállított járművek összértéke meghaladja a 25 milliárd forintot!!!

A kiállítás csütörtöktől vasárnapig lesz látogatható, naponta 09.00-19.00 óráig. A belépőjegy ára felnőtteknek 2.500,- Ft, gyerekeknek 1.500,- Ft. A családi belépőjegy ára 6.000,- Ft, mellyel 2 felnőtt és akár 10 gyermekük tud a kiállításra látogatni. A parkolás ingyenes!

Author: hufi

Vélemény, hozzászólás?