web analytics
ANCEL BM200ANCEL BM200

BM200 / BM200 PRO akkumulátor valós idejű állapotának és a jármű töltésének ellenőrzésére szolgál a kínai ANCEL cég miniatűr méretű bluetooth-os eszköze.

ANCEL BM200 battery monitor

Ancel BM200 battery monitor, akkumulátor diagnosztika valós időben

Az ANCEL TECHNOLOGY CO., LTD autóipari intelligens diagnosztikai, érzékelő és elemző rendszerekre, valamint autóipari termékekre specializálódott szerelők, javítóműhelyek és egyszerű érdeklődők számára.

ANCEL BM200 tulajdonságai:

Képes valós időben megjeleníteni az akkumulátor töltöttségét, feszültségét, hőmérsékletet (akkumulátor környezetében). Rögzíteni tudja a megtett nyomvonalat, sőt az aktuális üzemanyagárak megadása után kiszámolja az utazás árát. (ehhez természetesen engedélyezni kell az applikáció futtatását háttérben, illetve be kell kapcsolni a helymeghatározást a mobileszközön).
Motorkerékpárok, autók 12 V-os ólom-savas és LiFePO indító akkumulátoraihoz használható.

BM200 applikáció főképernyő, akkumulátor toöltöttség, Volt, Hőmérséklet

Műszaki paraméterei:
Átlagos áram fogyasztása 1,5mAmper, bemeneti feszültsége 6-20 Volt tartományban használható (feszültségpontossága 9-16V ± 0,03 V), rövidzár elleni védelemmel van ellátva, átlátszó 55x41x12,5 mm méretű műanyag IP67 tokozással van ellátva, -40°C – 90°C használható.

Két vezetéke jól megkülönböztethető pozitív és negatív sarukkal vannak ellátva, beépített fordított csatlakoztatás elleni védelemmel.

Ancel BM200 akkumulátor diagnosztika, batteri monitor

Ancel BM200 applikációja

Bluetooth 4.2 vagy az felletti verzióval működik Android vagy Iphone mobil eszközökön, ami letölthető a Google Play vagy App Store áruházakból a mellékelt QR kóddal. Firmware frissítés és az app is ingyenes.

Ancel BM200 QR code

CEFC SOIC CA ROHS jelölések találhatóak a papír dobozos csomagolás oldalán, akit esetleg érdekel ne keresgessen tovább:

CEFC: China Energy Conservation Certification (CECP) vagy China Energy Label, ami Kínában az energiatakarékossági szabványokra vonatkozó minősítéseket és címkézést jelent.
SOIC: Small Outline Integrated Circuit rövidítése, ami egy gyakori csomagolási típus az integrált áramkörök számára. Kisebb formátumú, mint a hagyományos DIP (Dual In-line Package), és így helytakarékosabb.
CA: Ez a RoHS (Restriction of Hazardous Substances Directive) címkézés része, ami azt jelzi, hogy az adott termék megfelel a RoHS irányelv előírásainak, és nem tartalmaz bizonyos káros anyagokat, például ólmot, higanyt, kadmiumot stb.
ROHS: Ez a megnevezés maga a RoHS irányelvet jelenti, mely az elektronikai és elektromos berendezésekre vonatkozik, és szabályozza az ezekben használt anyagokat, hogy korlátozza a környezetre és az emberi egészségre káros anyagok jelenlétét az ilyen típusú berendezésekben.

Google Play ANCEL BM200 applikáció képernyői

ANCEL BM200 használata:

Üzembe helyezése rendkívül egyszerű, nem igényel különösebb műszaki ismereteket, maximum kis kézügyességet az akkumulátorhoz való hozzáféréshez.
BM200 lassú villogással jelzi működését a műanyagtokozás belsejébe elhelyezett kék led a két vezeték polaritáshelyes csatlakoztatása.

BM200 app logo


Az app letöltése után egy rövid és még egyszerűbb csatlakoztatási folyamat kezdődik, ami nem tart tovább 2-4 percnél.

ANCEL BM200 beszerelve


Készülék (BM200) hozzáadása történhet szkenneléssel (tokozás hátulján lévő vonalkóddal), vagy a gyári szám manuális begépelésével. Ettől a pillanattól kezdve ingyenesen használhatod minden funkcióját mobileszközödön keresztül és nincs korlátozva hány BM200 eszközt és járművet adsz hozzá egyidejűleg.


Az ingyenes alkalmazás egyszerűen használható, a főképernyőn jól látható információk fogadnak. A legfontosabb a jobb felső sarokban a bluetooth csatlakozás ellenőrzésére szolgál, látható az akkumulátorunk jelenlegi töltöttsége, a feszültsége és hőmérséklete.

ANCEL BM200 voltage

ANCEL BM200 PRO változat LCD kijelzővel:

Létezik egy kicsit drágább BM200 PRO változat, ami 433MHz-en kommunikál egy műszerfalra helyezhető kis napelemmel tölthető „LCD monitorral”:

ANCEL BM200 PRO tartozékok:

ANCEL BM200 PRO

Végére hagytam az árát:

Ha kínai piacról rendeled, akkor 2024 januárjába az ANCEL BM200 kb.: 8000-9500 Ft, a BM200 PRO változata kb.: 11000 Ft-tól rendelhető.

Edy’s Motors – motorkerékpár szervíz

forrás: anceltech, youtube, googleplay, aliexpress